21-11-09

Google brengt nieuw besturingssysteem op de markt

In mijn vorig artikel had ik het over de nieuwe webbrowser van Google: Chrome. Een supersnelle webbrowser. Ze gaan nu nog een stap verder door met een nieuw Operating System (OS, zoals Windows en Linux) op de markt te komen. 

Google ChromeOS

De eerste netbooks met het nieuwe OpenSource OS, ChromeOS, worden tegen midden 2010 verwacht. ChromeOS gaat uit van een totaal nieuwe benadering van wat wij gewoon zijn van een besturingssysteem. Google ziet de webbrowser als hét belangrijkste deel van je PC. Zoals je in filmpje 1 kan zien (enkel in het Engels) kan je al je applicaties via het net bereiken. We denken maar aan het lezen van mails, het chatten met vrienden en familie, het opstellen van documenten, zelf het beluisteren van muziek (youtube, myspace,...).
Het is een beetje gebaseerd op Cloud Computing waar je applicaties via het internet gebruikt. De webbrowser Chrome zal dan ook een centrale rol spelen in het besturingssysteem. Alles wat je nodig hebt zal via deze browser beschikbaar zijn. Een grote harde schijf zal dus niet meer nodig zijn aangezien alles online wordt bijgehouden. 

Google zorgt er ook voor dat je je geen zorgen hoeft te maken over updates, virusbescherming, malware en andere van deze vervelende zaken. Anderzijds tracht Google zijn OS ook snel te maken. Een opstart van 7 seconden is haalbaar (zoals je kan zien in film 2). 

Film 1: What is Google Chrome OS? (3:25 min, Engels)

 

Film 2: Google Chrome OS Demo (11:17 min, Engels)14:00 Gepost door BIT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: google |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat dit idee van het besturingssysteem via internet zou niet als we nog niet hebben een 100% beveiligde omgeving online.

Gepost door: small office pbx | 09-02-11

De commentaren zijn gesloten.