22-02-10

Gooi Buzz uit je Gmail

Als je een Gmail-account hebt dan heb je waarschijnlijk Google Buzz al opgemerkt. Buzz is het sociale netwerk tooltje van de internet-gigant.

Echt populair is het tooltje niet, integendeel. Google heeft hierover veel kritiek gekregen. 

Persoonlijk vind ik dat Google niet de markt moest betreden van de sociale netwerken. Laat dat segment van de internet-markt maar over aan de Facebooken en Netlogs van deze wereld. Die hebben door hun lange ervaring een betere know-how. Google komt daarbij véél te laat om nog maar één teen in die markt te krijgen. 

Om het toch te proberen hebben ze het maar ingevoerd via een populaire en reeds bestaande applicatie, Gmail. Veel mensen waren dan ook niet te spreken over deze automatische verbinding van Buzz aan Gmail. Want zeg nu zelf, wie heeft er nu nog nood aan nog een sociaal netwerk? 

Google is op zijn knieën gevallen en er is nu een manier om van het Buzz-programma af te geraken. Al wat je hoeft te doen is je aanmelden op je Gmail-account, naar beneden scrollen in je inbox-scherm en kijk naar de link "turn off Buzz". Dat staat juist boven de copyright notificatie. Daarna kan je kiezen om Google Buzz niet meer te tonen in je Gmail.

 

189655-google-buzz-disable_original

13:27 Gepost door BIT in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: google, buzz, gmail |  Facebook |

17-02-10

Android en processor op SIM-kaart

Het Zuid-Koreaanse SK Telecom is er in geslaagd om op SIM-kaart te bevoorraden van zowel een ARM-processor én het Google besturingssysteem Android

Het gaat voorlopig wel om een prototype, wat dus wil zeggen dat het nog niet voor het grote publiek beschikbaar is. Het telecom bedrijf heeft daar op dit ogenblik ook geen plannen voor. 

Met zijn 1 GB aan flashgeheugen is men in staat om zowel het besturingssysteem als andere informatie te bewaren. Op die manier kan je gemakkelijk wisselen van apparaat zonder je gegevens en instellingen te verliezen. 

Bron: itprofessional.be

17:37 Gepost door BIT in Hardware | Permalink | Commentaren (0) | Tags: android, sim, arm |  Facebook |

16-02-10

Van Youtube naar MP3

Er bestaan reeds vele applicaties op het net die het omzetten van een youtube-link naar een mp3 bestand verwezenlijken. Toch is diegene die ik hieronder ga bespreken één van de betere. Het is een snelle dienst met een handige interface die een zeer goede kwaliteit aflevert.

Video2Mp3.net

Al wat je hoeft te doen is om de link van je favoriete youtubefilm in te geven en om op converteer te drukken. Je kan dan kiezen tussen een normale en HD kwaliteit. De HD kwaliteit lukt enkel als youtube het filmpje zelf ook in HD aan biedt.

Na het ophalen van het filmpje - wat behoorlijk snel gaat - moet het worden omgezet naar MP3. Hier kan het al wel eens voorvallen dat  je in wachtrij wordt gezet. Laat je hierdoor niet afschrikken als je nummer 55 krijgt, het gaat snel genoeg vooruit. 

Als het is omgezet naar MP3 krijg je een beeld te zien van de oorspronkelijke youtube-film en enkele links. Eén van die links is om je MP3 te downloaden. Binnen de 5 seconden heb je een MP3 van 3MB gedownload, ook redelijk snel dus. 

Wil je het zelf allemaal eens uitproberen surf dan snel naar onderstaande link. 

Video2Mp3.net

09:02 Gepost door BIT in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: youtube, mp3, converteren, video2mp3 |  Facebook |

09-02-10

Telenet en Belgacom internetproducten

Je hebt waarschijnlijk al wel ergens gehoord en/of gelezen dat zowel Telenet als Belgacom hun internetproducten gaan aanpassen. Beide bedrijven zorgen ervoor dat je sneller én meer kan downloaden. 

Bij Belgacom zien we het Internet Go abonnement van 25GB download volume stijgen naar maar liefst 75GB. Hun sterkste abonnement wordt Internet intense. Hier valt de limiet helemaal weg! Dit voor een maandelijkse kost van 56 euro. 

Telenet gaat hierin mee en levert vanaf juli ook een onbeperkt download volume. Daar hangt wel een iets groter prijskaartje aan vast. TurboNet, de naam van pack, zal een maandelijkse kost van iets meer dan €61 met zich meebrengen. Voor 99 euro per maand kan je zelfs onbeperkt downloaden en surfen tegen 100Mbps.  

Voor meer informatie over de nieuwe internetpacks kan je naar onderstaande pagina's surfen:

Belgacom's nieuwe internetproducten

Telenet's nieuwe internetproducten

13:48 Gepost door BIT in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: telenet, belgacom, download |  Facebook |

02-02-10

Twee schermen op één PC

Als je ergens in huis nog een werkend scherm hebt liggen dan kan je er misschien aan denken om dit aan te sluiten op je laptop/PC als tweede scherm. Met Windows 7 is dit zo goed als een "plug and play"-handeling geworden.

Al wat je moet doen is het volgende:

  1. Sluit de VGA of DVI kabel aan op je pc of laptop
  2. klik met je rechtermuisknop op het bureaublad
  3. Kies voor schermresolutie
  4. Stel daar de gewenste resolutie in voor elk van je schermen
Als laatste optie - meerdere schermen - heb je keuze uit "deze beeldschermen uitbreiden" of "deze beeldschermen dupliceren".

Als je voor uitbreiden kiest dan kan je bijvoorbeeld op je eerste scherm je mailprogramma openhouden terwijl je op je tweede scherm je browser gebruikt. Je verlengt je scherm als het ware. 

Kies je voor dupliceren dan krijg je op beide schermen hetzelfde te zien. 

Met de sneltoest "Windowsknop + p" kan je trouwens snel switchen tussen deze verschillende instellingen. Je zal zien dat er na het indrukken van deze sneltoetscombinatie er gesproken wordt over een projector. Het gaat hier niet enkel over een projector maar ook over je tweede scherm. 

dualScreen

 

 

 

 

dualScreen2