18-12-10

Haal de muziek uit je Youtube-filmpjes

Heb je op Youtube een paar filmpjes waarvan je de muziek graag op je mp3-speler wilt zetten? Door middel van onderstaande link wordt dat vrij simpel. Al wat je hoeft te doen is de link van het filmpje in te geven en op de knop Convert te klikken.

De kwaliteit die je krijgt hangt grotendeels af van hoe het klinkt op Youtube zelf maar over het algemeen is het best te doen.

De link: 

http://www.video2mp3.net/

18:00 Gepost door BIT in Software, Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: youtube, video2mp3, filmpjes |  Facebook |

Windows 7 Starter

Gisteren plaatste ik een bericht over mijn nieuwe aankoop, een Acer Aspire One D260 , en schreef dat deze een dual-boot functie had met Windows 7 Starter en Android. Over dat eerste OS wil ik toch even wat kwijt. 

Windows 7 in zijn blootje

Bij de starter versie zijn een heleboel functies niet aanwezig die je misschien wel zou verwachten van een degelijk OS. Een klein overzicht van wat er allemaal niet mogelijk is met Windows 7 starter:

  • Je bureaubladachtergrond aanpassen gaat niet binnen deze editie van Windows 7.
  • Een DVD afspelen is eveneens onmogelijk. Denk er dus niet aan om een externe DVD-speler aan te sluiten en één van je favoriete DVD's af te spelen.
  • De voor mij meest storende restrictie is dat je niet kan kiezen voor een uitgebreid bureaublad. Een extern scherm aansluiten gaat dus wel maar je kan niet beide schermen tegelijkertijd gebruiken (je kan enkel je scherm dupliceren, wat wil zeggen dat je op beide schermen hetzelfde toont). Op je netbook je mailprogramma open hebben staan en op je extern scherm op het internet browsen zit er dus niet in met Windows 7 Starter (ook al laat de grafische kaart dat toe!). 

Er zijn nog kleine dingen die niet gaan met de starter editie die wel konden met Windows XP home. Het gaat er bij mij niet in dat je met een netbook die je nu aanschaft minder kan dan met een netbook van twee jaar geleden. 

Upgrade

De enige oplossing is een upgrade naar Windows 7 Home edition wat gaat neerkomen op een kostprijs van 75 EURO! Het is jammer dat ik niet kon kiezen tussen Windows 7 Starter of Windows XP Home want dan had ik zeker voor het laatste gekozen. 

 

 

DSP-WIN7-STARTER.jpg

 

 

08:44 Gepost door BIT in Software | Permalink | Commentaren (0) | Tags: windows 7 starter, windows, microsoft |  Facebook |

17-12-10

Acer aspire one D260

Mijn vorige Aspire  (AAO150) had de geest gegeven en het werd dus tijd voor een opvolger. De Aspire One D260 werd de gelukkige. 

De eerste testen

Na één dag testen ben ik er reeds zeer tevreden van. Het is voor een netbook een krachtig apparaat. De programma's die ik installeerde zoals I-tunes en OpenOffice.org draaien vlot. Je merkt eigenlijk niet dat je op een minder krachtig systeem bezig bent. Al wil de I-tunes Store soms wel eens even vastlopen maar verder heb ik er geen klachten over.

Ook met sites als youtube heeft hij totaal geen problemen.

Netbooks

Een netbook is natuurlijk niet gemaakt om krachtige programma's op te draaien maar voor het gewone 'huis-tuin- en keuken' gebruik is het zeker en vast geschikt. Zeker als je op zoek bent naar een goedkoop alternatief is een netbook aan te raden. Met zijn gewicht van rond de 1kg is het ook nog eens makkelijk en handig mee te nemen op reis of de trein. 

D260 

De D260 heeft een speciale dual-boot functie. Naast Windows 7 starter heeft het ook het Android besturingssysteem waarmee je kan werken. Android is vooral handig als je snel even je mails wilt lezen of snel even op het internet wil. Het overschakelen van Android naar Windows 7 gaat zeer snel, je hoeft op je scherm links enkel op het pijltje te klikken en Windows 7 start. 

 

Acer%2BAspire%2BOne%2BD260%2B%2528D260-2Dkk%2529.jpg

 

Verder heeft het een mooi en helder 10.1inch LED LCD scherm. De processor is een Intel Atom N450 en het draait met 1GB geheugen. Het heeft 3 USB 2.0 aansluitingen en 1 SD-kaart gleufje. Op papier kan de batterij tot 6 uur meegaan (maar in de praktijk is dit meestal iets minder). Een VGA aansluiting is ook aanwezig. De harde schijf is er één van 250GB. 

Het heeft WIFI maar geen bluetooth of 3G. 

De meegeleverde adapter is net zoals de aspire one zelf klein te noemen. Het is licht van gewicht en makkelijk mee te nemen. 

De richtprijs is ongeveer 329 EURO. 

Besluit

Als je opzoek bent naar een compact apparaat voor basis computergebruik en je wil daarinboven een mooi design en een lange batterijlevensduur? Dan is de Acer Aspire One D260 een goede keuze. 

 

Volgende bericht: De nadelen van Windows 7 Starter

16:26 Gepost door BIT in Hardware | Permalink | Commentaren (0) | Tags: acer, aspire one, d260 |  Facebook |