17-12-10

Acer aspire one D260

Mijn vorige Aspire  (AAO150) had de geest gegeven en het werd dus tijd voor een opvolger. De Aspire One D260 werd de gelukkige. 

De eerste testen

Na één dag testen ben ik er reeds zeer tevreden van. Het is voor een netbook een krachtig apparaat. De programma's die ik installeerde zoals I-tunes en OpenOffice.org draaien vlot. Je merkt eigenlijk niet dat je op een minder krachtig systeem bezig bent. Al wil de I-tunes Store soms wel eens even vastlopen maar verder heb ik er geen klachten over.

Ook met sites als youtube heeft hij totaal geen problemen.

Netbooks

Een netbook is natuurlijk niet gemaakt om krachtige programma's op te draaien maar voor het gewone 'huis-tuin- en keuken' gebruik is het zeker en vast geschikt. Zeker als je op zoek bent naar een goedkoop alternatief is een netbook aan te raden. Met zijn gewicht van rond de 1kg is het ook nog eens makkelijk en handig mee te nemen op reis of de trein. 

D260 

De D260 heeft een speciale dual-boot functie. Naast Windows 7 starter heeft het ook het Android besturingssysteem waarmee je kan werken. Android is vooral handig als je snel even je mails wilt lezen of snel even op het internet wil. Het overschakelen van Android naar Windows 7 gaat zeer snel, je hoeft op je scherm links enkel op het pijltje te klikken en Windows 7 start. 

 

Acer%2BAspire%2BOne%2BD260%2B%2528D260-2Dkk%2529.jpg

 

Verder heeft het een mooi en helder 10.1inch LED LCD scherm. De processor is een Intel Atom N450 en het draait met 1GB geheugen. Het heeft 3 USB 2.0 aansluitingen en 1 SD-kaart gleufje. Op papier kan de batterij tot 6 uur meegaan (maar in de praktijk is dit meestal iets minder). Een VGA aansluiting is ook aanwezig. De harde schijf is er één van 250GB. 

Het heeft WIFI maar geen bluetooth of 3G. 

De meegeleverde adapter is net zoals de aspire one zelf klein te noemen. Het is licht van gewicht en makkelijk mee te nemen. 

De richtprijs is ongeveer 329 EURO. 

Besluit

Als je opzoek bent naar een compact apparaat voor basis computergebruik en je wil daarinboven een mooi design en een lange batterijlevensduur? Dan is de Acer Aspire One D260 een goede keuze. 

 

Volgende bericht: De nadelen van Windows 7 Starter

16:26 Gepost door BIT in Hardware | Permalink | Commentaren (0) | Tags: acer, aspire one, d260 |  Facebook |

17-02-10

Android en processor op SIM-kaart

Het Zuid-Koreaanse SK Telecom is er in geslaagd om op SIM-kaart te bevoorraden van zowel een ARM-processor én het Google besturingssysteem Android

Het gaat voorlopig wel om een prototype, wat dus wil zeggen dat het nog niet voor het grote publiek beschikbaar is. Het telecom bedrijf heeft daar op dit ogenblik ook geen plannen voor. 

Met zijn 1 GB aan flashgeheugen is men in staat om zowel het besturingssysteem als andere informatie te bewaren. Op die manier kan je gemakkelijk wisselen van apparaat zonder je gegevens en instellingen te verliezen. 

Bron: itprofessional.be

17:37 Gepost door BIT in Hardware | Permalink | Commentaren (0) | Tags: android, sim, arm |  Facebook |

02-02-10

Twee schermen op één PC

Als je ergens in huis nog een werkend scherm hebt liggen dan kan je er misschien aan denken om dit aan te sluiten op je laptop/PC als tweede scherm. Met Windows 7 is dit zo goed als een "plug and play"-handeling geworden.

Al wat je moet doen is het volgende:

 1. Sluit de VGA of DVI kabel aan op je pc of laptop
 2. klik met je rechtermuisknop op het bureaublad
 3. Kies voor schermresolutie
 4. Stel daar de gewenste resolutie in voor elk van je schermen
Als laatste optie - meerdere schermen - heb je keuze uit "deze beeldschermen uitbreiden" of "deze beeldschermen dupliceren".

Als je voor uitbreiden kiest dan kan je bijvoorbeeld op je eerste scherm je mailprogramma openhouden terwijl je op je tweede scherm je browser gebruikt. Je verlengt je scherm als het ware. 

Kies je voor dupliceren dan krijg je op beide schermen hetzelfde te zien. 

Met de sneltoest "Windowsknop + p" kan je trouwens snel switchen tussen deze verschillende instellingen. Je zal zien dat er na het indrukken van deze sneltoetscombinatie er gesproken wordt over een projector. Het gaat hier niet enkel over een projector maar ook over je tweede scherm. 

dualScreen

 

 

 

 

dualScreen2

30-01-10

Hitlers visie op de ipad

Zoals je weet heeft Apple zijn tabletcomputer de ipad enkele dagen geleden voorgesteld. Dat het apparaat verre van perfect is staat ook vast. Zo is er geen ondersteuning voor Flash - wat toch wel vreemd is aangezien Flash alomtegenwoordig is op het web, denk maar aan spelletjes en foto-slideshows op nieuwssites.

Ook het feit dat er geen camera aan boord is en het geen ondersteuning biedt aan multitasking (hierdoor moet je eerst een programma afsluiten voor je een ander wil opstarten) heeft menig ogen doen fronzen. 

Om deze tekortkomingen op een ludieke manier wat in de verf te zetten hebben enkele grappenmakers een parodie gemaakt op een fragment uit de film "Der Untergang". Het is zeker niet de eerste keer dat deze beelden werden gebruikt voor een parodie en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn. Desalnietemin is het best grappig. Wel enkel in het Engels.

 

11:41 Gepost door BIT in Hardware | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ipad, parodie, apple |  Facebook |

Batterij minder lang mee op Windows 7

Op de website van The Register staat geschreven dat bepaalde gebruikers die hun laptop een upgrade hebben gegeven van Windows XP of Vista naar Windows 7 problemen ondervinden met de levensduur van hun batterij. 

Het probleem wordt veroorzaakt door een nieuwe tool die is ontworpen om gebruikers te waarschuwen dat hun batterij bijna leeg geraakt. Soms is deze waarschuwing vals en blijft de batterij gewoon doorlopen op normaal niveau. Andere keren sluit de laptop vroegtijdig af, lang voordat de batterij is uitgeput. 

Microsoft bevestigt het probleem en zegt dat het probleem ligt aan de manier waarop Windows 7 systeemsoftware leest. De waarschuwing die je krijgt gebruikt namelijk deze systeemsoftware. Ze onderzoeken het probleem samen met hun hardware partners. Een update met ondersteuning zal vanaf het beschikbaar is meegedeeld worden door Microsoft. 

Het volledige - Engelstalige - artikel

 

11:29 Gepost door BIT in Hardware | Permalink | Commentaren (0) | Tags: batterij, windows 7, microsoft |  Facebook |

19-01-10

Draadloos printen

Heb jij thuis ook een laptop en een vaste PC? Moet je dringend een paar documenten afdrukken maar wil je die luie zetel niet uit? Dan kan je opteren om een dure netwerkprinter aan te kopen die je rechtstreeks in je thuisnetwerk integreert. Een goedkopere oplossing bestaat eruit om je printer te installeren op een vaste PC en deze printer te delen met de andere gebruikers. 

Op die manier kan je vanuit je zetel een document naar de printer sturen over het thuisnetwerk. De PC waarop je printer geïnstalleerd staat neemt dan de print-taak over en drukt de documenten af. 

Voorwaarde is wel dat de PC met de printer aan staat! Anders is het onmogelijk voor je laptop (of een andere vaste PC) om de computer te vinden in het thuisnetwerk. Hoe je dat kan verwezenlijken leg ik je hieronder uit. Ik ga er vanuit dat er reeds een printer geïnstalleerd is op één van de computers en we dus enkel nog de verbinding vanaf een andere pc/laptop willen maken. U moet als eerste taak op de computer waarop de printer geïnstalleerd staat de printer delen. Dit doet u door in het configuratiescherm naar de printer te zoeken en dan met de rechtermuisknop op de printer te klikken en vervolgens op delen.  Op deze site staat mooi uitgelegd hoe u deze stap doet. 

Een printer uit het thuisnetwerk toevoegen onder Windows XP 

 • Klik op start en vervolgens op configuratiescherm
 • In het configuratiescherm op printers en faxapparaten klikken
 • Daarna op printer toevoegen
 • De wizard opent en je mag de eerste keer gewoon op volgende klikken
 • In het volgende venster duidt u netwerkprinter of printer die met een andere computer is verbonden aan
 • Duidt daarna printer zoeken aan
 • U krijgt dan een overzicht van de computer die gevonden zijn in het thuisnetwerk. Klik op diegene waarop de printer geïnstalleerd staat en blijf klikken totdat u de printer zelf hebt gevonden. Selecteer deze printer en klik op toevoegen.  
 • Vink daarna ja aan en klik op voltooien
Een printer toevoegen onder Windows Vista of 7
 • Klik op de startknop
 • in de snelzoekbalk typt u "printers"
 • Klik in de gevonden lijst op apparaten en printers
 • Klik op printer toevoegen
 • Klik daarna op de tweede optie in de wizard: een netwerkprinter, draadloze printer of bluetooth-printer toevoegen
 • De wizard zoekt alle printers die in het netwerk worden gevonden
 • Duidt de printer aan die je wilt gebruiken en klik op volgende
 • Geef de printer een duidelijke naam
 • Je kan daarna een testpagina afdrukken of meteen voltooien
U kan nu uw printer gebruiken vanop je laptop of andere PC zonder dat de printer moet zijn aangesloten. Let er wel op dat de PC met printer moet aanstaan. 

 

10-01-10

De toekomst is 3D

Nu het CES (Consumer Electronics Show) evenement in Las Vegas achter de rug is kunnen we weer vooruitblikken over wat de toekomst ons gaat geven op technologisch vlak. Die toekomst lijkt eerst en vooral 3D gekleurd. 

Veel bedrijven pakten uit met hun 3D producten. Zo toonde Panasonic zijn 152-inch plasma full HD 3D televisie.

Ook Sony, JVC, LG Elektronics, Toshiba en Samsung bleven op CES niet achter en stelde hun 3D TV's aan het publiek voor. 

De prijs van deze TV's blijft nog wel onbekend. Ook blijft het tot op heden nog altijd noodzakelijk om een speciale Shutter-Glasses (het bekende 3D brilletje) te dragen.

Er zijn nog redenen die de opkomst van de 3D TV's kunnen uitstellen. Veel mensen hebben in een nog niet zo ver verleden veel geld uitgegeven aan een HDTV. De vraag is dus of deze groep in 2010 terug een investering gaat maken of liever nog enkele jaren wachten. Ook het aanbod van 3D films en programma's is op deze ogenblik nog niet om over naar huis te schrijven. 

De opmars van 3D TV lijkt dus gestart maar het blijft natuurlijk wel de vraag of het in 2010 al zal doorbreken of we nog enkele jaren moeten wachten voordat er in elke huishouden een 3D TV zal staan. 

15:11 Gepost door BIT in Hardware | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 3d tv, ces |  Facebook |